Predávala cez internet. Opitý vodič strávil víkend v policajnej cele. Ukradli reproduktory

18.03.2013 Trnava

Predávala cez internet
Piešťanskí policajti objasnili podvod. Len 20 ročná žena zo Stupavy je obvinená z podvodu, ktorého sa mala dopustiť ešte v minulom roku. Prostredníctvom e-mailovej komunikácie mala uzavrieť v deviatich prípadoch dohodu s rôznymi ľuďmi o dodaní tovaru. V prevažnej miere malo ísť o viacero kusov dámskych kabeliek ponúkaných za nízke ceny, peňaženky, hodinky a tričko. Poškodené osoby obvinenej mladej žene zaslali peniaze za dohodnutý tovar, avšak tovaru sa nedočkali. Celkom poškodila dôverčivých ľudí o 365 €. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Piešťanoch obvinil 16. marca ženu z podvodu, za ktorý jej môže byť uložené odňatie slobody až na dva roky.
Polícia upozorňuje občanov, aby boli zvlášť opatrní a prezieraví pri realizovaní nákupov cez internet. Príliš výhodné, až nereálne ponuky sú samy o sebe podozrivé. Preto odporúčame nákupy realizovať radšej cez overené spoločnosti.

Opitý vodič strávil víkend v policajnej cele
Víkend v policajnej cele strávil 38 ročný vodič z Lieseku (okr. Tvrdošín). V piatok asi o 22.40 ho ako vodiča Toyoty kontrolovala hliadka Obvodného oddelenia PZ v Hlohovci na ulici SNP. Hliadky vodiča podrobila aj dychovej skúške na alkohol, pričom mu namerali až 2,44 promile. Polícia vodiča pod vplyvom alkoholu obmedzila na osobnej slobode a zadržala. Poverený príslušník mu vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neskôr ho policajti eskortovali do piešťanskej cely policajného zaistenia. V prípade uznania viny hrozí vodičovi odňatie slobody na jeden rok.

Ukradli reproduktory
Hlohovskí policajti obvinili z prečinu krádeže dvoch mužov. 21 ročný Lukáš a 33 ročný Miloslav z Hlohovca sú podozriví z toho, že asi v polovici februára z pohostinstva v Hlohovci počas prevádzkovej doby ukradli z priestorov vonkajšej terasy 4 reproduktory s kabelážou, ktoré boli pripevnené na stĺpoch terasy. Spoločnosť poškodili o 548 €. Mladší z dvojice bol za takýto skutok v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch už odsúdený, jemu hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky. Staršiemu, v minulosti už trestanému, hrozí odňatie slobody na dva roky.
 
Martina Kredatusová
vedúca oddelenia komunikácie a prevencie
KR PZ v Trnave
 

Vyberte región